loader image

Προφίλ

Η εταιρεία έχει ως αφετηρία το έτος 1970, όταν δημιούργησε το πρώτο εργαστήριο-κατάστημά της, με έδρα τη Νέα Σμύρνη Αττικής. Από τα πρώτα βήματα λειτούργησε καινοτομικά για την εποχή, παράγοντας και διαθέτοντας χονδρικώς νωπά προϊόντα ζύμης σε αρτοποιούς και κλειστές αγορές. Η πρωτοποριακά αυτή επιχειρηματική κίνηση εδραίωσε την εταιρεία στον χώρο του food service και σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα των προϊόντων κατάφερε να δημιουργήσει ένα ευρύ εμπορικό δίκτυο στον νομό Αττικής.

Από το έτος 1997 η δεύτερη πλέον γενιά μετέφερε την παραγωγική δραστηριότητα της εταιρείας στον Άλιμο Αττικής, μετανομάζοντάς την σε Δωρικόν, λέξη η οποία υποδηλώνει την κοινή καταγωγή των ιδιοκτητών από την αρκαδική γη. Στο νέο αυτό χώρο, όπου και σήμερα εδρεύει η εταιρεία, εισάχθηκε νέα τεχνολογία στην παραγωγή προϊόντων ζύμης και εφαρμόζονται σύγχρονοι και αυστηροί κανόνες υγιεινής από εξειδικευμένο προσωπικό. Η γκάμα των προϊόντων εμπλουτίστηκε και βελτιώθηκε προσφέροντας ολοκληρωμένες προτάσεις στην κατηγορία των κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης. Έχοντας διευρύνει το πελατολόγιο της στην επαρχία απώτερος στόχος της Δωρικόν Α.Ε. είναι η διαρκής βελτίωση προϊόντων και υπηρεσιών και η κάλυψη του χώρου μαζικής εστίασης πολύπλευρα και υπεύθυνα. Από το έτος 2005 λειτουργεί υπό την επίβλεψη του Νικόλαου Εμμ. Σούρσου προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου υιό του ιδρυτή της εταιρείας.

Πρόσφατα νέα: Η Δωρικόν απέκτησε κατά τα έτη 2013 & 2014, δύο Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας από τον οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, πραγματοποιώντας με τον τρόπο αυτό την στρατηγική που έχει χαράξει, της συνεχούς εξέλιξης και καινοτομίας.

Στις αρχές του 2015 ανέβασε την νέα ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο www.dorikon.gr. Μέσω αυτής, ο επισκέπτης έχει την μοναδική δυνατότητα να λάβει γνώση αναλυτικών τεχνικών πληροφοριών για όλα τα προϊόντα της Δωρικόν. Η μηχανή αναζήτησης η οποία έχει δημιουργηθεί, εξυπηρετεί την εύρεση προϊόντος, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του σημείου πώλησης, με κριτήρια όπως: ζύμη, σχήμα, μέγεθος, βάρος, συσκευασία, υλικό γέμισης κ.τ.λ.

Επίτευξη στόχων
-Ποσοστά λιγότερα του 3% στις ετεροχρονισμένες ή μη πραγματοποιηθείσες
παραδόσεις προϊόντων.
-Παγίωση θέσης εργασίας R&D.στελεχωμένη από πτυχιούχος ΤΕΙ Αθηνών.
-Συνεχή παρουσία 45ετών με ταυτόχρονη συμμετοχή στελεχών και προσωπικού
παραγωγής από το 1993.
-Κατοχύρωση καινοτομιών και άμεση δημιουργία επιχειρηματικών σχεδίων προς
υλοποίηση.

Η Δωρικόν Α.Ε. αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη πρόταση συνεργασίας.